Architectuur kreet?

Welkom op de website van Architectenbureau Mulder Van Tussenbroek.


Per 1 januari 2019 zal Frank Mulder met pensioen gaan. Helemaal stoppen zal hij nog niet, want hij blijft samen met Erik van Tussenbroek nog wel werken aan enkele lopende projecten. Erik van Tussenbroek zal het bureau voortzetten vanuit een nieuwe locatie in Den Haag aan de Binckhorstlaan 135. Het bureau blijft bereikbaar op hetzelfde e-mailadres en op het mobiele telefoonnummer van Erik 06-52 543 555.

Over het bureau

Sinds de oprichting in 1990 vormen de twee partners, ir. Frank Mulder en ir. Erik van Tussenbroek, het hart van het bureau. Omdat de opdrachten zeer uiteenlopend van karakter en grootte zijn, hebben Frank en Erik er bewust voor gekozen het bureau klein en flexibel te houden en waar nodig de beste mensen op project basis aan te trekken.

Met deze werkwijze wordt in overleg met de opdrachtgever, een team samengesteld van (externe) specialisten wiens kennis en ervaring het beste aansluit bij het project. Bij restauratieopdrachten kan dat een bouwhistoricus of een archeoloog zijn. Bij woningen, onderwijsinstelling, medisch centrum of bij horeca zullen andere specialisten een belangrijke rol spelen. Een van de deelnemers van het team is vrijwel altijd een gespecialiseerd facilitair bedrijf dat verantwoordelijk is voor de technische uitwerking en/of het tekeningwerk.

Zowel conceptueel als in de uitwerking zijn Frank en Erik de drijvende kracht in het creatieve proces. Tevens houden zij van schetsontwerp tot oplevering het projectmanagement in handen. Te allen tijde zijn zij het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen.

Door deze manier van werken zijn Frank en Erik in staat om bij elk project het team en de opdrachtgever te motiveren en enthousiast te maken voor één gezamenlijk doel: het realiseren van een hoogwaardig esthetisch en functioneel bouwwerk, binnen het gestelde budget.

Stichting XENIA, Leiden 2015

zicht op het gebouw vanaf het zuiden

aan het eind van het pad de entree, rechts van de entree de zes gastenruimten, links de woonkeuken en daarboven de woonkamer

het terras bij de monumentale boom

'Het gebouw vouwt zich om de boom'

de woonkeuken

het hart van het 'bijna thuis huis'

de woonkeuken

een drempelloze overgang tussen binnen en buiten

de woonkamer

de 'serre' geeft zicht op de boom en de achtergevels van de Hooigracht

een gastenkamer

raamopeningen van vloer tot plafond, meerdere indelingen voor de gasten mogelijk.

de badruimte in de gastenkamer

met een beweegbare wand die het mogelijk maakt de badruimte te vergroten als dit nodig is.

de algemene badruimte